fredag 1 juli 2011

Festivalpiercing- här för att stanna



Nu har sommarens festivaler dragit igång igen, med dem så dyker problemet upp med piercings/tatueringar som blir utförda under allt annat än optimala former, det är alltid svårt att sköta hygienen på en festival, både som utövare och som kund; tillgången till bra hygien, rinnande vatten och rena områden är bristfällig under de bästa omständigheter, i värsta fall obefintligt.

Tält exempelvis är ingen bra arbetsplats, ett tält "andas" och suger hela tiden upp damm från marken som sedan landar på ens utrustning, om man nu som yrkesutövare vill nödvändigtvis arbeta på en festival, så bör man tillverka en rullande "husvagns" studio som därmed tillåter en att arbeta under en minimum av hygien, med bättre tillgång för förvaring och rengöring under dagen.
(jepp det finns en pärla inne i hålen, gjord för en vecka sedan på en festival)
Som tatuering/piercing kund så är det svårt att hålla hygienen under en festival, att festa, rulla runt i gräset och sova på en lerig camping med ett öppet sår i kroppen är inte att rekommendera, det är allt för lätt att bekymmer som inte behövt uppstå uppstår, skötsel och eftervård är 90% av en lyckad piercing. något mindre problem är det med tatueringar, även om man bör undvika att ha den i solen, kunna få tag i bra salva att smörja den med samt tillgång till rent vatten för att kunna tvätta den.

Helt enkelt; hela konceptet är en dum ide som man helt kan klara sig undan; tatuering/piercing kan man göra efter festivalen som person, som yrkesman så hoppas jag verkligen inte att man behöver pengarna så desperat att man tvingas jobba under vilka förhållande som helst bara för att klara brödfödan, vore kanske dag att byta jobb då :)