lördag 26 april 2014

Sexism och piercingbranchen del 2

Efter jag la upp det förra inlägget så har det tråkigt nog bara bekräftad faktumet att det är ett ganska utbrett fenomen med sexism; när andra yrkesutövare berättar om kunder som utsätts för liknande saker och över ett dussintal nya personer har  kontaktat mig och berättat liknande historier som de jag beskrev.

Intressant nog så figurerar en del individer gång på gång; man undrar då hur många som genom åren egentligen utsatts för det här och att ingen reagerar? man kan ibland hitta några enstaka kvinnor som skrivit om det på nätet via bloggar och liknande men det är även allt.

Jag tror att det viktigaste för att påvera branchen är att som kund helt enkelt inte tolerera beteendet: är de för macho-man-sexister så gå bara därifrån och ta en annan studio: i dagens läge finns det mängder av bra studios där man inte behöver utstå en sådan oönskad uppvaktning som många fått.

När man tror att de här individerna är några oseriösa, okunniga gubbar som bara piercar småtjejer i en källare ska man veta att ett par fall man stött på genom åren är mycket profesionella och skötsamma i vanliga fall tills "rätt" kvinna dyker upp och tillfället ges, då ändrar sig beteendet på ett sätt är obehagligt att skåda och man kan själv känna sig chockad att folk kan nedvärdera sig själva med ett sådant beteende.

Nyligen så fick jag kontakt med en kund som hade en "charmerande" tatuerare som skickade henne ett skamlig förslag via facebook där han beskrev att "hon har en så hot chick att hon kunde få sitta gränsle över hans ansikte när hon ville det" hon svarade inte på mailet men fick ett identiskt några månader senare, som om personen bara återskickat mailet, hon berättade för en kompis om det som delade tatuerade och fick då redan på att även hon fått ett identiskt mail, man undrar då hur många andra som fått samma medellande? sexism som massutskick via facebook är väl idiotiskt, det bästa man kan göra är att kontakta personen och be den lägga av, annars så tillåter ju tekniken att man lätt kan dela information med alla man känner, man har inget själv att skämmas över och det är helt enkelt bättre att lyfta fram smutsen i ljuset.

Så det bästa man kan göra som person är att helt enkelt sluta gå till dom här personerna så självsanerar branchen sig: får de inga jobb och slutar tjäna pengar får man antingen ändra sitt beteende eller byta jobb!