torsdag 24 april 2014

Konsten att bleka en tatuering del 1


Att bleka eller ta bort tatueringar blir för många en sorglig realitet; dåliga val av motiv och placering, okunniga utövare eller ändrade livsuppfattningar kan få många att ångra sina "ungdomssynder"
Det gängse metoder man nu använder är laserbortagning; först och främst för den är lätt att använda men den saknar inte sina nackdelar, bla så tenderar den att skada hudens eget pigment och skinnet blir oftast onaturlig i färgem.
Som ett alternativ till laser så testade jag en annan teknik som jag började leka med redan för tre år sedan; ideen är inget nytt, grekerna använde liknande tekniker redan 500 före kristus för att ta bort oönskade slav/straff tatueringar.
för att förklara tekniken grovt så gör man över tatueringsytan med en verktyg där bearbetar huden så man får små, små skador, när det sedan läker så kopieras den effekt som sker när man skadar tatuerings skorpor; det sker ett färgförlust då kroppen tenderar att dra upp färg med skorporna samt lösa upp det med läkningsprocessen.
metoden känns inte så mycket och läker snabbt,. oftast är det återställt på mindre än en månad(det är den tid som förlöpt mellan bildserien) tummen överlag läker oftast sämre pga slitage så de flesta andra ställen borde läka lite snabbare
men men, nästa steg är bearbeta helfärgade ytor, turligt nog har man en hel del tatueringar som kan kasseras för vetenskapen!