torsdag 10 november 2011

"rengöringsmedel" för piercing/tatuering? inte alltid så enkelt eller "rent"





















Varenda studio ska sälja sina egna rengörinsprodukter; sorgligt nog har det lett till att en hel del "skit" med bristande resultat eller orenhet har dykt upp, på den senaste tiden har natriumkloridlösning blivit den nya "grejen" från USA, intressant nog så är det vad man själv rekommenderat för rengöring av de flesta piercings i över tio år!

själv har jag längre rekommenderats mycket av det svenska apotekets produkter, de är vältestade för funktioner, håller hygienkraven och är oftast prisvärda, men tanken har legat att hålla några bra produkter i lager för kunder, så man slipper springa iväg till apoteket. däremot så ville jag inte använda något "medel" som säljs som rengöring för piercing som varken är testat eller till för piercingsår.

Först testade jag något som kallades prontosan, en sårrengöringsgel som är till för sårhåligheter i kroppen, som rengöringsmedel är det underbart, utan tvivel det bästa jag testat eller hört talas om, problemet är prislappen, även om man köper den från en grossist så är priset väldigt högt och återförsäljningspriset blev lite för högt.

Ett krav är även att medlet ska "hålla" sig bra; så snart man öppnar en förpackning så börjar medlet bli dålig, luft ventileras in och kan smutsa ner medlet, syret bryter många gånger ner och påverkar medlets funktioner, i vanliga fall för något som är lindrig så håller sig bara en öppnat behållare bra i en vecka, om det är starkare rengöringsmedel kanske en månad, sedan ska den kastas då man inte längre kan lite på att den är tillräckligt ren; prontosan håller i 8 veckor, så den höll kraven det mer.

Ett franskt företag som höll alla kraven är ett Medical body art, jag har testat deras produkter och de fungerar tillfredsställande; de har även merparten av sina produkter på tryckbehållare vilket gör att de håller sig bra under lång tid; de ventilerar inte in luft under användning.

Produkterna är även kontrollerade och godkända enligt internationell standard, något som 90% av alla produkter som säljs på marknaden, priset är helt humant det med, speciellt deras antibakteriella spray för bråkiga piercing är guld värd som ett billigt alternativ för antibiotika behandling(man bör aldrig äta antibiotika i överflöd)
om man vill läsa mer om företaget så kan man göra det själv på http://www.medicalbodyart.com/

så från skrivande stund så kan man få tag i denna excellenta produktlinje hos oss på edskroppskonst :)