fredag 13 januari 2012

Forsättning av silikontöjningar vs gängtejp

det är intressant att se hur snabbt man kan töja med silikon, hålen kan töjas mycket snabbt så länge man inte försöka sätta i en för stor töjning på en gång, man kan töja snabbt om man gör det med små steg.

ett annat metod för töjning är att börja linda en plugg med så kallad gängtejp, en tejp som är tillverkad av teflon och normalt sett så används den för att täta vattenrör och liknande.
metoden med gängtejpen är att man lindar tunna lager om orginalpluggen och på så sätt expanderar ett hål, metoden fungerar bra men har en stor nackdel; varje gång man tar ur pluggen för att vira lite tejp drar hålet ihop sig, speciellt om man töjer snabbt och kroppen inte riktig anpassat efter den nya storleken och när man ska i den större pluggen så skadas lätt hålet för att huden är känsligt.

silikontunneln har den stora fördelen att den håller sig på plats utan problem och man kan nästa byta den ögonblickligen till den större storleken, sedan kan det både töja sig i lugnan ro utan att man behöver röra den, knepet för att få en lätt töjning är att undvika att hudens skada, ett uppenbart faktum när man nämner det, men något som gärna glöms i jakten på allt större hål.

Om man undviker att skada huden så får man oftast en snabb, jämn töjning med ett fint slutresultat; stressar man så blir resultaten det efter;oftast en missfärgad och ärrad öronsnibb.